Zorunlu kalınmadıkça normal doğum tercih edilmeli

Sağlık Bakanlığı’nın sezaryenle doğum yerine normal doğuma yönlendirme girişimlerinden olumlu sonuçlar alınıyor. Bu kapsamda Yenişehir Devlet Hastanesi’nde 2016 yılında gerçekleştirilen 253 doğumdan 21’inin sezaryenle yapıldığı belirtildi.

Hastane Başhekimi İsmail Yoğurt, doğum öncesi ailelere sezaryenle doğumun sakıncalarını anlatıp normal doğumu tercih etmelerini istiyoruz. Zorunlu kalınmadıkça sezaryenle doğumu önermiyoruz” dedi. Sezaryenle doğum oranının yüzde 12 olarak gerçekleştiğini ifade eden Yoğurt, “Sezaryenle doğum oranını Yenişehir’de yüzde 10’un altına çekmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Münir Kiper Aslan da, ailelere normal doğumu tercih etmeleri konusunda yaptıkları telkinlerin olumlu sonuç verdiğini anlatıp sezaryenle doğumun sakıncalarını anlattı.

Mhrs Randevu

Randevu almak için tıklayın

Laboratuar Sonuçları

Laboratuar sonuçlarınızı öğrenmek için tıklayın